Vous êtes ici : Accueil / Agenda / Tentoonstelling Roy Lichtenstein "Visions multiples"

Tentoonstelling Roy Lichtenstein "Visions multiples"

Na grote namen zoals Keith Haring, Andy Warhol of Niki de Saint-Phalle te hebben geëerd, verwelkomt het BAM voor de allereerste keer in België één van de belangrijkste kunstfiguren uit de 20e eeuw: Roy Lichtenstein, meester van de Amerikaanse Pop Art
Quand ?
Du 05/12/2020 à 10:00
au 18/04/2021 à 18:00
Tarifs
Volledig tarief: € 9,00 / Verlaagd tarief: € 6,00
Gezinnen: € 3,00
Kinderen (6 - 18 jaar): € 2,00
Où ?
BAM
S'adresser à
Téléphone
065/40.53.25
Ajouter au calendrier
vCal    iCal

Onze musea en tentoonstellingsplaatsen zijn weer open :

- Dragen van een masker verplicht tijdens het hele bezoek.

- Reservaties verplichts : 065/33.55.80 of www.visitmons.nl

 

Uitzonderlijk verlengd tot 18.04.21 !

 

Aan de hand van een honderdtal werken (prenten, beeldhouwwerken, wandtapijten, spandoeken, ...) die worden tentoongesteld tijdens een retrospectieve rondleiding die gekoppeld is aan de thema‘s die de kunstenaar dierbaar zijn (voorwerpen, vrouwelijke figuren, stripverhalen) wordt het publiek uitgenodigd om een verscheidenheid aan absoluut verrassende technieken te ontdekken.

Dompel uzelf onder in dit aangrijpende universum dat vóór zijn tijd een reeks vragen opwierp die specifiek zijn voor de hedendaagse maatschappij, zoals massaconsumptie, reclame, ...

Met de steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), prestigieuze musea, instellingen en privécollecties, waaronder de Roy Lichtenstein-stichting en de Sonnabend-stichting.

 

In de tentoonstelling

Het beeldlaboratorium

Ontdek binnen de tentoonstelling de verschillende druktechnieken in een echte werkplaats. Naast verklarende videoclips kunt u live naar het werk van kunstenaars kijken.

 

Ontcijfer de “Pop”-taal
Aan de hand van enkele werken uit onze collecties in Bergen (her)ontdekt u de Europese Pop-art en één van de beroemdste, nog levende hoofdrolspelers, Peter Saul.
Bovendien ontcijfert u de “Pop”-taal door middel van 3 thema‘s: decompositie, het vrouwelijk lichaam en jazz gezien door de ogen van artiesten zoals Peter Klasen, Martial Raysse, ...

 

Uw bezoek voorbereiden

Digitaal programma ter voorbereiding van de tentoonstelling, te ontdekken op onze facebookpagina

Via deze digitale programmatie willen we u uitnodigen om uw bezoek aan de tentoonstelling voor te bereiden.

Ontdek de link tussen Roy Lichtenstein en de jazzmuziek, kom wat meer te weten over zijn gebruik van diverse en verbazingwekkende materialen, verzamel alle begripsleutels die u zullen toelaten om de tentoonstelling “sleutels in de hand” te bezoeken.

Aan de hand van deze digitale tools willen we blijven zorgen voor een koppeling en u de mogelijkheid bieden om digitale momenten op gebruiksvriendelijke wijze te delen in het gezelschap van onze gidsen om enkele grote thema’s van het werk van Roy Lichtenstein te ontdekken.

Vergeet, nadat u hebt kennis gemaakt met deze tools, niet om de deur naar de tentoonstelling “Roy Lichtenstein - Een veelvuldigheid aan visies” te openen.

 

Op het programma:

 • Facebook live van de conferentie “De muziek van Roy” door Anne Hustache, gevolgd door een live jazz concert.
  Op donderdag 10/12 vanaf 18u30.
  Neem deel aan de conferentie van Anne Hustache om meer te ontdekken over de muziek van Roy, het belang ervan voor zijn oeuvre en in zijn leven. En zet de ontdekking verder met een live jazzconcert.

 

 • Prebezoek "Decodering van Roy Lichtenstein"
  Profiteer van de uitleg van een museumgids over enkele sleutelelementen in het werk van Roy Lichtenstein en bereid uw bezoek ter plaatse aan het BAM optimaal voor.
  Duur: 30 minuten - gratis - via de Zoom-app
  Voor individuele deelnemers: 09/12 - 12/12 - 16/12 - 19/12.... om 15 uur - reservatie verplicht
  Voor groepen: toegankelijk vanaf 14/12 - maak een virtuele groep en reserveer een datum en uur dat u het beste past - reservatie verplicht.

 

Maar ook... blijf aandachtig, de komende dagen en weken zullen er een hele reeks video’s verschijnen op de sociale netwerken van de Pôle Muséal.

 • Video over de materialen gebruikt door Roy Lichtenstein
  Ontdek de verschillende materialen gebruikt door Roy Lichtenstein om werken te creëren die gemaakt lijken te zijn door machines.
 • Video over de technieken gebruikt door Roy Lichtenstein
  Doorheen zijn oeuvre testte Lichtenstein een groot aantal technieken uit: keramiek, brons, etsen en gravures, zeefdruk... Maak van de gelegenheid gebruik om er een aantal te ontdekken.
 • Video met de citaten over de Kunstgeschiedenis en de traditionele onderwerpen (stillevens, naakten, landschappen, ...)
  Ontdek hoe de Kunstgeschiedenis Roy Lichtenstein is blijven beïnvloeden. Hoe herinterpreteerde hij de werken van Monet, Picasso en Dali? 
 • "Jazz op bezoek in het BAM": videoclips van jazznummers opgenomen in het BAM.
 • Video Pop Make-Up of hoe een Pop-make-up maken geïnspireerd op de werken van Roy Lichtenstein
 • ...

 

Bergen - Luik: een Popgolf in Wallonië

Andy Warhol/Roy Lichtenstein. Twee grote namen uit de 20e eeuwse Amerikaanse Pop Art worden  in de schijnwerpers gezet en dat op slechts anderhalf uur van elkaar rijden. Bezoek een van de twee tentoonstellingen en geniet van een gereduceerd tarief op de andere: 

 • Op vertoon van uw "Warhol. The American Dream Factory" ticket, betaal je 6€ in plaats van 9€ voor de tentoonstelling "Roy Lichtenstein. Visions multiples" in het BAM in Bergen (geldig op volwassenentarief).
 • Op vertoon van uw "Roy Lichtenstein. Visions multiples" ticket , betaal je 15€ in plaats van 17€ voor de tentoonstelling "Warhol. The American Dream Factory" (geldig op volwassenentarief).

 

Online reserveren via:
- Roy Lichtenstein : www.visitmons.be of per telefoon 065/33.55.80
- Andy Warhol : www.expo-factory.be of per telefoon op 02/549.60.49

Het resultaat van een mooie samenwerking tussen de twee Waalse instellingen tijdens een periode waarin solidariteit meer dan nodig is! 

 

Openingsuren

De tentoonstelling is toegankelijk van 5 december tot 18 april 2021.
Van dinsdag tot zondag van 10:00 tot 18:00 uur.

Gesloten op 25 december 2020 en 1 januari 2021.
Gesloten vanaf 16:00 uur op 24 en 31 december 2020.

 

Koop uw tickets

Het wordt verplicht om uw ticket vóór uw bezoek te kopen:
●    online via www.visitmons.nl
●    telefonisch op 065/33.55.80 - Maandag-Zaterdag : 9u30 - 17u30 - Zondag & feestdagen : 9u30 - 16u30. De betaling gebeurt met de kredietkaart en het e-ticket wordt via e-mail verzonden.

Tot slot wordt er aanbevolen om tickets die ter plaatse worden aangekocht elektronisch te betalen.

 

Gratis zondagen
06/12, 03/01, 07/02, 07/03, 04/04 van 10:00 tot 18:00 uur

Bezoek de tentoonstelling gratis op de eerste zondag van de maand!

 

Deel uw ervaringen over de tentoonstelling met de hashtag #lichtensteinmons!

 

 

Actions sur le document

Mots-clés associés :